Wat is het verschil tussen de Ecoflow River 2, River 2 Max & River 2 Pro?

Wat is het verschil tussen de Ecoflow River 2, River 2 Max & River 2 Pro?


Als u op zoek bent naar een on-the-go power station dat heel erg makkelijk mee te nemen is, weinig ruimte opneemt en niet enorm zwaar is, komt u al gauw uit bij de Ecoflow River 2 serie. Ecoflow heeft 3 modellen, de River 2, de River 2 Max en de River 2 Pro. Ze hebben alle 3: 3x USB-A output, 1x USB C output en 2x 12V output. Aan de achterkant zit een AC input (C13 stroomkabel) en een aansluiting voor zonnepanelen. Het eerste grootste verschil is natuurlijk de grootte:

River 2, River 2 Max en River 2 Pro. Amerikaanse uitvoering, stopcontacten zijn natuurlijk de EU variant

Laten we beginnen met de River 2. Deze heeft een capiciteit van 256 Wh en weegt ongeveer 3.5kg. Via stopcontact opladen duurt ongeveer een uurtje. Als u gebruik wilt maken van zonnepanelen heeft de River 2 een max input van 110w. In vergelijking, De Delta 2 heeft een capiciteit van 1kWh. Dat is dus -+4x zoveel. Als u geinteresseerd bent in een Delta model, bekijkt u dan ook even deze blog


De River 2 Max is het meest gekozen model, omdat deze het 'middel' model is. Een beetje het beste van 2 werelden. De unit is dikker dan de River 2, maar een stuk kleiner dan de River 2 Pro. De River 2 Max heeft een capiciteit van 512Wh dus een dubbele capiciteit in vergelijking met de River 2. De River 2 Max laadt in een uurtje op, wat dezelfde snelheid is als de River 2. Dit is heel erg knap, aangezien de Max variant een dubbele capiciteit heeft maar dus even snel zal opladen. Tevens heeft de River 2 Max zelfs 2 stopcontacten aan de voorkant, waarbij de River 2 er maar 1 heeft. 


Dan de grootste en duurste, de River 2 Pro. De unit heeft 768Wh capiciteit, weegt 7.5 kg en laadt volledig op in 70 minuten. Als we kijken naar de capiciteit, kunt u rekening houden met River 2 (256Wh)+ River 2 Max (512Wh) = River 2 Pro (768Wh). 


Als u gebruik gaat maken van zonnepanelen om de units op te laden, moet u rekening houden met de limieten van elk unit:

  • River 2: Max 110w
  • River 2 Max: Max 220w
  • River 2 Pro: Max 220w

Als laatste moeten we het nog even hebben over de levensduur van batterijen. Er zijn 2 populaire batterijen: NCM & LiFePO4. NCM batterijen hebben normaliter gegarandeerd 800 laadcycli. Dat wil zeggen dat u de batterij 800x VOLLEDIG kunt opladen, voordat de batterij capiciteit zal verlagen naar 80% of lager. Voor de LiFePO4 werkt dit anders, namelijk 3000 laadcycli. Dat is dus vele malen duurzamer. Alle River 2 modellen hebben een LiFePO4 batterij.