Wat is het verschil tussen de Midland ER300 en ER200 noodradio?

Wat is het verschil tussen de Midland ER300 en ER200 noodradio?


Buiten het design zijn er ook een aantal andere verschillen tussen de Midland ER200 en de ER300. Laten we eerst beginnen met de overeenkomsten. Alle twee hebben uiteraard de AM/FM functie, beschikken over een dynamo; zodat u de oplaadbare batterij (inbegrepen) weer kunt gebruiken als deze op is. Ook hebben ze een zonnepaneel, zodat u de radio kunt opladen in de zon. Ook kunt u bij alle modellen de oplaadbare batterij vervangen met wegwerp batterijen (AA). U kunt ook uw weg vervolgen in het donker, want zowel de ER200 als de ER300 beschikken over een zaklamp functie, welke beide 130lm sterk zijn. 

Design

Hier beginnen de verschillen: De ER300 heeft de sterkste body. Dat is duidelijk te zien aan het groffe/robuuste design aan de boven en onderkant van de noodradio, maar ook aan de feit dat dit design om de zaklamp heen gebouwd is. Het beschermt de zaklamp in feite het beste. De ER200 doet dit laatste ook, maar is overduidelijk minder robuust. De ER300 komt daarom als eerste omhoog als het puur daag om robuust design. Als het gaat om compact design, springt juist de ER250BT met kop en schouders boven de rest uit. Het heeft geen handvat, waardoor het veel kleiner is, maar het robuuste design is ook minder, waardoor dit een klein en gestroomlijnde noodradio is. De ER200 valt hier in het midden.

Functies

Uiteraard zijn er ook nog verschillen in functies. Hier kunnen wij echter vrij kort over zijn: De ER300 heeft alle functies behalve bluetooth. Dan hebben wij het bijvoorbeeld over: 

  1. Ultrasone hondenfluit, door de bovenste knop vast te houden verschijnt er een honden icoontje in het display. Dit betekend dat er nu een ultrasoon geluid wordt afgespeeld via de speakers. Dit is extreem handig voor noodsituaties waarbij er honden gebruikt worden om u te vinden, of als u geen fluit bij de hand heeft om uzelf kenbaar te maken. Het geluid zelf hoort u niet, honden horen dit wel. 
  2. Het schermpje is back-lit, dus belicht wanneer het donker is. 
  3. Powerbank functie: U kunt uw apparaten chargen via usb A kabel, denk aan USB A naar USB c voor uw telefoon. (niet meegeleverd). Voor het opladen gebruikt u Micro USB (meegeleverd). 
  4. De antenne is uitschuifbaar en kantelbaar, voor een goed signaal. 
  5. Aan de voorkant zit een zaklamp van 130 lumen. Deze kan ook het SOS signaal uitvoeren. 
  6. 2000mAh accu

De ER200 heeft geen dog whistle functie, en ziet er dus anders uit, maar levert precies dezelfde functies als de ER300. 

Conclusie

Uiteindelijk gaat het om de core-function (basis functie) van het type product, namelijk: Een noodradio zijn. En dat hebben ze beide. Verder is het dus voornamelijk de robuuste bouwkwaliteit van de ER300 en de dogwhistle functie. De ER200 is daarom de beste keuze als u wat geld wilt besparen en niet van plan bent het apparaat vaak mee te nemen/te laten vallen.