Wat is het verschil tussen Ecoflow Delta (2), Delta Max (2) & Delta Pro

Wat is het verschil tussen Ecoflow Delta (2), Delta Max (2) & Delta Pro


De Delta series zijn ontworpen voor de 'power-user', dat betekend dat u deze producten niet koopt om uw telefoon op te laden, want dat kan een powerbank ook prima. Er zijn 3 situaties waarbij de Delta series van pas komen: Home backup, off-grid & professional. Bekijk HIER een overzicht van alle units met hoelang elk type apparaat erop kan draaien. 

De eerste situatie is Home Backup. In deze situatie bent u opzoek naar een power station die fungeert als backup van uw huis. Als de stroom uitvalt, kunt u gewoon verder. Alles onder de 3kW is niet geschikt als backup. Daarom adviseren wij in dit geval de Delta Pro, het beste model van de Delta series. Deze kan de gemiddelde behoefte van een huis voor ongeveer een dag dragen, het beschikt over 3.6 kWh capiciteit en de output is 4500w. Dat is genoeg, want het kan in zo'n geval gemakkelijk uw koelkast, oven, magnetron, koffiezetapparaat aan. Wat het ook is, de Delta Pro kan het aan. En als 3.6kWh niet genoeg is, koop dan een extra batterij die u aansluit op uw hoofd-unit. Dan heeft u opeens 7.2kWh. Deze unit is 45kg, en hoewel deze wieltjes heeft, kan dit natuurlijk minder makkelijk mee op een vakantie. U kunt ook kijken naar de Delta 2. Dit is een perfecte optie voor zekerheid wanneer u het nodig heeft, maar hooguit voor een paar uur. Integenstelling tot de Delta Pro die het ongeveer een dag  vol zou houden. De Delta 2 heeft een capiciteit van 1kWh, wat uitgebreid kan worden met een (Delta 2) extra batterij tot 2kWh, of sluit een Delta Max batterij aan en maak het 3kWh! De output van deze unit is 1800w, met de X-Boost functie kan dit zelfs tot 2200w aan. Let wel, niet alle apparaten werken met X-Boost functie, de X-boost functie is standaard aan, maar kan uitgezet worden via de App. 90% van alle apparaten in uw huis kunnen worden voorzien van stroom met de Delta 2, al zij het korter. 

De tweede situatie is off-grid. Of het nou kamperen is, of een tiny home op wielen, bij beide geldt: het stroom verbruik zal heel erg verschillen. Uiteraard wanneer er geen budget is, zal wederom de Delta Pro winnen. Deze heeft gewoon de meeste capiciteit en features. Denk alleen ook aan het feit dat de Delta Pro veel groter is, aangezien ruimte soms ook nog wel een issue kan zijn! Als u geen camper heeft maar gewoon een SUV of reguliere auto gebruikt, kijk dan naar de Delta 2 Max. Deze is al een stuk kleiner dan de Pro, maar bied alsnog 2kWh aan capiciteit. Dat zal voor 99% van de apparaten genoeg zijn. Dit is de beste keuze als het gaat om een perfecte mix van ruimte besparen, en meeste kracht halen uit de unit. Maar goed, niet iedereen is 24/7 onderweg of aan het reizen. Wanneer u opzoek bent naar een unit die mee mag op de weekendjes weg, kijk dan eens naar de Delta 2. Zoals eerder gezegd in deze blog, is de Delta 2 zeker een goede keuze. Deze unit is enkel 12kg, en klein genoeg om mee te nemen (zelfs kleiner dan de Delta 2 max). 



Voor professioneel gebruik, denk aan zware apparaten als power-tools (cirkelzaag o.i.d.) kunt u kijken naar de Delta Pro, Delta 2 Max & de Delta Max. Deze zijn perfect als vervanging van een aggregaat. Als u een digital nomad bent, kijk dan naar de Delta 2, of zelfs een Delta Mini. Met deze apparaten kunt u altijd uw projecten op tijd inleveren, zonder daarbij afhankelijk te zijn van de stroomvoorzieningen in het land waar u verblijft. De Delta Mini is nog eens zo'n 15% kleiner dan de Delta 2, voor als dat een grote factor is. 

Verder moet u nog rekening houden met de manier van opladen, de Delta units maken gebruik van X stream opladen, dat is een technologie die super snel opladen garandeert. Dit is alleen mogelijk via de reguliere manier van opladen, in het stopcontact. De Delta 2 kan in 1 uur en 18min opgeladen worden, de Delta Max in 1 uur 48min, de Delta 2 Max in 1.5 uur en Delta Pro in 2 uur 42min. 

Als u gebruik gaat maken van zonnepanelen om de units op te laden, moet u rekening houden met de limieten van elk unit:

  • Delta Mini: 300w
  • Delta 1: 400w
  • Delta 2: 500w
  • Delta Max: 800w
  • Delta 2 Max: 1000w
  • Delta Pro: 1600w

Tevens kunt u als u vaak onderweg bent, ook uw Delta Pro opladen met een charge-paal voor elektrische voertuigen. Hier heeft u dan wel een EV X-Stream Adapter voor nodig. 

Sommige apparaten hebben ook te maken met een zogenaamd 'piek verbruik', dit is een korte piek van verbruik in eletriciteit die een apparaat nodig heeft om te starten. Op een grafiek zal u zien dat het verbruik heel hoog is in het begin, en laag blijft op de rest van het gebruik. Het is belangrijk dit in de gaten te houden wanneer u zoekt naar een powerstation. De 'surge power' is dan ook verschillend per model: 

  • Delta Mini: 2100w
  • Delta 1: 3300w
  • Delta 2: 2700w
  • Delta Max: 5000w
  • Delta 2 Max: 4800w
  • Delta Pro: 7200w

Als laatste moeten we het nog even hebben over de levensduur van batterijen. Er zijn 2 populaire batterijen: NCM & LiFePO4. NCM batterijen hebben normaliter gegarandeerd 800 laadcycli. Dat wil zeggen dat u de batterij 800x VOLLEDIG kunt opladen, voordat de batterij capiciteit zal verlagen naar 80% of lager. Voor de LiFePO4 werkt dit anders, namelijk 3000 laadcycli. Dat is dus vele malen duurzamer. De Delta Pro, Delta 2 Max & de Delta 2 hebben LiFePO4 batterijen en gaan dus het langst mee. De Delta Max, Delta 1 & Delta Mini hebben NCM batterijen, en gaan dus ook minder lang mee.