Wat is het verschil tussen Seven Oceans en BP-ER/BP-5 noodrantsoen?

Wat is het verschil tussen Seven Oceans en BP-ER/BP-5 noodrantsoen?


De noodrantsoenen van BP-ER/BP-5 en Seven Oceans zijn van dezelfde maker, namelijk GC Rieber. Dit bedrijf is gevestigd in Noorwegen en verantwoordelijk voor vele van dit soort noodvoeding. 

Maar wat is nou het verschil? Ze lijken bijna identiek. Toch is er een belangrijk verschil tussen de twee merken. Seven Oceans is speciaal gemaakt voor zeelieden, die op een reddingsboot het even moet uithouden tot er hulp komt. In zo'n situatie is het belangrijk dat er zo min mogelijk vocht verloren gaat, aangezien dit er in zo'n situatie weinig tot niet is. Zeewater gaat u niet helpen, dat maakt het alleen maar erger.

Denk hierbij dus aan een minder droge beleving bij het eten (aangezien dat zou vragen om water bij het consumeren, wat er dus mogelijk niet is). Maar ook aan bepaalde ingrediënten die ervoor zorgen dat het lichaam minder vocht nodig heeft om dit te verwerken. 

BP-ER gaat ook wel onder de naam BP-5, dit is eigenlijk hetzelfde. BP-5 is ontwikkeld voor humanitaire organisaties en BP-ER is de commerciële tegenhanger hiervan. De inhoud is zo goed als 1 op 1. Dit houdt in dat het voornamelijk bedoelt is voor situaties waar voedsel schaars is, en dus zoveel mogelijk voedingswaarde is toegevoegd. Dat wil niet zeggen dat Seven Oceans minder voedingswaarde heeft, integendeel, beide hebben enorme voedingswaarde. Toch is het belangrijk om te zien dat de focus voor beide producten anders ligt. Sommige vinden de smaak van de ene variant beter, maar dit is heel erg subjectief. 

Goedvoorbereid.com adviseert: Bestel beide eens, let goed op de smaak en wat uw beleving is bij het eten ervan. Zo weet u niet alleen wat u te wachten staat, maar wat u beter vind smaken. Kijk goed naar de ingredienten en maak op basis van al deze informatie uw beslissing voor een grootverpakking. Allebei zijn absolute top producten, en beide zijn zeer geschikt voor elke noodsituatie. 

Links: